.

Pengikut Blog Zaldeco

Sentuhan Dekorasi Faizal Zain

Memiliki ilham dalam menata hias kediaman memang agak sukar. Tambah-tambah lagi kurang pengetahuan dalam ciri-ciri gabungan sentuhan dekorasi. Jadi kepada semua yang mengimpikan kediaman dengan sentuhan pereka dalaman bolehlah berurusan dengan ZALDECO. Anda boleh bertemu pereka dalama terkenal tanah air, FAIZAL ZAIN untuk mendapatakan sentuhan magisnya, mengubah ruang kediaman anda kepada sesuatu yang lebih menawan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Vista Alam, Shah Alam - Ruang Tamu, Ruang Makan & Bilik Tidur

Satu pasangan muda yang baru berkahwin membeli sebuah soho yang terletak di tengah-tengah bandar Shah Alam, amat menginginkan sentuhan pereka dalaman terkenal tanah air, Faizal Zain bagi menatahias kediaman baru mereka agar tampil lebih menarik lalu mereka mendapatkan perkhidmatan ZALDECO sepenuhnya.


Akhirnya inilah hasilnya. Cukup menyerlahkan segenap ruang yang ada, pereka dalaman Faizal Zain membawakan sentuhan ringkas dan moden buat kediaman soho ini agar bersesuaian dengan cara hidup bandar yang serba minimalis.


Pengunaan warna krim dan merah menguasai hasil sentuhan ini. Pemilihan warna cat dan kerja-kerja mengecat dilakukan dengan terperinci oleh ZALDECO agar kesinambungan warna akan kelihatan senada buat rumah yang bersambung terus antara ruang tamu, ruang makan dan bilik tidur ini.


Segenap ruang yang ada diletakkan cermin termasuk di bahagian dinding ruang tamu dan keseluruhan pintu wardrobe. Penggunaan cermin terpaksa di maksimumkan untuk ruang terhad ini kelihatan lebih besar. Bagi mengurangi impak ilusi. Faizal Zain menggunakan cermin lepaan gelap bagi cermin di bahagian ruang tamu.


Ruang bilik yang terhad juga di gunakan sepenuhnya oleh Faizal Zain dalam rekaan wardrobenya bagi memaksimumkan penggunaan. Di atas kepala katil juga diletakkan rekaan wardrobe shelve bagi memperbanyakkan lagi ruang penyimpanan.


Bilik air juga dihiasi oleh Faizal Zain dengan ruang penyimpanan bercermin bagi memudahkan segala keperluan dibilik air. Warna terang digunakan untuk keseluruhan ruang bilik air agar ianya tampil lebih luas dan segar.


Teknik pencahayaan juga dihasilkan dengan rapi temasuk lampu hiasan dan lampu di sekeliling l-box pada plaster siling. Rekaan plaster siling yang ringkas menjelmakan citarasa moden hari ini. Ikutilah gambar-gambar selanjutnya dari susunan sesudah siap sehingga dari awal kerje-kerja bermula. Seluruh kediaman ini menggunakan khidmat ZALDECO sepenuhnya seperti pemasangan lantai kayu lamina, kerja-kerja wiring, kerja-kerja mengecat, pemasangan wardrobe, pemasangan cermin besar pada dinding, langsir custome made, teknik lampu, plaster siling dan l-box, hiasan dekorasi, kabinet dapur, rekaan bilik air dan sebagainya lagi.


Kerja-kerja dilakukan dengan penuh teliti bagi memastikan hasil yang memuaskan. Pemasangan wardrobe besar pada bahagian bilik tidur dengan keseluruhan pintunya adalah cermin adalah bagi menghasilkan ilusi ruang yang lebih luas.


Rekaan ringkas plaster siling dan l-box menepati ruang yang terhad ini agar hiasan siling tidak terlalu sarat dan kelihatan berlebihan.


Pengalaman luas ZALDECO bersama pereka dalaman terkenal Faizal Zain sering menampilkan rekaan hiasan dalaman yang memukau mata memandang. Lihat dan bandingkanlah ruang ini sebelum dan selepas mendapat hasil sentuhan kami.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Vista Alam, Shah Alam - Ruang Dapur


Untuk ruang dapur yang terhad buat kediaman soho ini pula pereka dalaman Faizal Zain menggunakan kemasan warna hijau muda bagi menghasilkan suasana segar dan terang sekaligus dapat menjadikan ruang kelihatan lebih besar.


Segala ruang yang ada digunakan sepenuhnya untuk rekaan kabinet dapur jenis memanjang ini agar setiap inci ruang yang ada dapat memberikan manafaat dan tiada pembaziran ruang yang berlaku.


Rekaan ringkas ini walaupun terletak pada ruang yang sempit, ianya kelihatan amat praktikal dan cukup selesa sekali saat melakukan aktiviti memasak di dapur. Inilah keseluruhan sentuhan ZALDECO buat kediaman soho ini meliputi ruang tamu, ruang makan, bilik tidur dan juga dapur.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Bandar Tun Razak - Ruang Tamu


Mendambakan sebuah ruang tamu yang mempunyai aura dan citarasa, pelanggan kami yang memilik kediaman di Bandar Tun Razak ini membuat pilihan bijak apabila mendapatkan sentuhan pereka dalaman Faizal Zain untuk menatahias kediaman beliau.


Sebuah ruang tamu yang agak terhad ini, dibahagikan menjadi dua ruang dengan rekaan divider tv shelve oleh Faizal Zain. Pemisah ruang ini menjadi titik tumpu utama apabila membezakan ruang tetamu dan ruang santai keluarga.


Faizal Zain menggunakan warna biru nilai sebagai warna utama dalam sentuhan kali ini. Warna biru nilam mudah menghasilkan suasana santai dan tenang tambahan lagi dengan suasana pencahayaan yang redup dan suram menghasilkan aura mendamaikan.


Hampir keseluruhan item dekorasi seperti pasu kaca, bunga hiasan, lampu meja dan selainnya menggunakan warna biru nilam bagi mendapatkan keserasian sentuhan dan kelihatan sedondon.


Warna kelabu pula dipilih sebagai warna sampingan dan penyokong dalam sentuhan ini. Warna kelabu menjadi pilihan buat set sofa, langsir dan beberapa item lainnya.


Untuk pelanggan ini Faizal Zain menghasilkan rekaan sofa custome made dengan berbentuk L. Rekaan khas Faizal Zain kali ni menggunakan fabrik baldu lembut dari koleksi warna silver dan hitam. Dipadankan dengan bantal kecil biru nilam, hitam dan unggu terang bagi menghasilkan suasana serba moden.


Kerja-kerja merangkumi pemasangan lantai kayu lamina, cat dinding, pendawaian dan lampu, memasang wallpaper, memasang divider tv shelve, rekaan custome made sofa oleh Faizal Zain, pemasangan langsir dan item-item dekorasi yang lain.


Pengalaman luas Faizal Zain dalam dunia rekaan dalaman bersama syarikat ZALDECO membuatkan kami sering menjadi rujukan dan sering dipilih pelanggan tidak kira status dan jenis kediaman bagi mendapatkan sebuah sentuhan dekorasi terbaik buat kediaman masing-masing.


Pereka dalaman Faizal Zain mudah menyelami kehendak pelanggan dan sering menghasilkan sentuhan dekorasi diluar jangkaan. Rekaannya yang ringkas dan bersahaja tetapi mempunyai nilai-nilai sentuhan dekorasi yang tinggi membuatkan pelanggan tidak pernah putus-putus mendapatkan hasil sentuhannya.


Lihatlah hasil sebelum dan selepas sentuhan oleh Faizal Zain yang nyata membuatkan sesiapa sahaja yang melihatkan terkesima akan keindahan sentuhannya.---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Cheras - Bilik Belajar


Seorang pelanggan kami buntu akan memikirkan bagaimana menjadikan sebuah ruang stor yang kecil kepada sebuah ruang yang boleh di gunakan sebagai ruang pejabat kecil di rumah atau runag untuk belajar bagi anak-anak, atau lebih mudah dikenali sebagai bilik study. Beliau menyerahkan sepenuhnya kepercayaan kepada pereka dalaman terkenal Faizal Zain untuk memanfaatkan ruang yang ada.


Faizal Zain akhirnya tampil dengan sebuah sentuhan ringkas namun memaksimumkan sepenuhnya penggunaan ruang terhad ini. Kerana ruang yang agak terhad pemilihan warna cerah amat membantu untuk menghasilkan ilusi terang dan luas, jadi pemilihan warna putih dan kelabu cair menjadi warna utama.


Hiasan meja yang minimalis memberikan lebih ruang untuk melakukan kerja-kerja atau mengulangkaji pelajaran di atas meja berbentuk L ini. Bidai fabrik putih menjadi pilihan bagi diletakkan di bahagian tingkap untuk melindungi bias cahaya matahari yang masuk.


Kerja-kerja keseluruhannya termasuklah mengecat dinding di bahagian yang rosak, menampal wallpaper, memasang lantai kayu lamina dari koleksi warna terang, memasang custome made study table berbentuk L dengan permukaan milamin putih dan kerja-kerja dekorasi yang lainnya.


Lihatlah bagaimana ZALDECO menghiasi sesuatu ruang hambar menjadi sebuah ruang yang bermanfaat. Bersama cetusan idea Faizal Zain bersama tenaga kerja yang berkemahiran tinggi.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Bukit Kuda

Sentuhan Dekorasi Di Bukit Kuda - Ruang Tamu

 
 

Seorang pelanggan kami yang menetap di sebuah flat di Bukit Kuda menyatakan hasrat untuk mengubah kediaman flatnya menjadi seperti sebuah kondominium mewah, Beliau mendapatkan sentuhan pakar, pereka dalaman terkenal Faizal Zain untuk merealisasikan impiannya.

 
 

Faizal Zain tampil dengan cetusan idea menggunakan warna merah, hitam, kelabu dan putih sebagai kombinasi warna utama untuk menghiasi ruang ini dengan menggunakan elemen moden kotemporari dan sedikit sentuhan pop.

 
 

Kediaman ini mendapat sentuhan kerja-kerja mengecat, wiring, pemasangan kertas dinding dari koleksi 3 dimensi yang menjelmakan pantulan, pemasangan lantai kayu lamina, pemasangan L-box dan lighthing bagi seluruh ruang siling dan semua kerja-kerja lainnya.

 
 
 

Faizal Zain juga mencipta langsir custome made dari koleksi fabrik kilauan perak kusam, agar memberikan suasana yang lebih tenang dan dipadankan dengan kertas dinding dari tona warna sedondon. Hiasan dinding seperti kanvas lukisan, cermin dan jam dinding semuanya disediakan oleh Faizal Zain.

 
 
 

Kerja-kerja pemasangan kertas dinding dilakukan pada dua bahagian, manakala pemasangan lantai katu lamina pula pada keseluruhan ruang.

 
 

Pengunaan warna panas seperti merah menyuntik elemen tenaga dan moden, bersesuaian dengan pemilik kediaman ini yang masih muda dan berkaliber.

 
 
 

Set sofa lama dan kerusi ottoman yang sudah lapuk dan lusuh mendapat sentuhan Faizal Zain untuk ditukar span dan fabriknya. Faizal Zain memilih fabrik baldu berjalur merah dan hitam dan kerja-kerja penjahitan semula set sofa berkenaan dilakukan dengan teliti.

 
 
 

Inilah keadaan asal set sofa dan ottoman lama yang sudah lusuh sebelum mendapat sentuhan semula pereka dalaman terkenal Faizal Zain. Lihatlah suasana asal kediaman ini yang hambar, akhirnya bertukar secara drastik kepada suasana yang lebih hebat hasil sentuhan Faizal Zain dan team ZALDECO. 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Bukit Kuda - Ruang Makan

 
 

Bahagian ruang makan masih mengekalkan elemen dan warna yang sama dengan ruang tamu oleh kerana ruang yang terhad. Namun sentuhan dekorasi pereka dalaman Faizal Zain berjaya mencipta suasana santai dan serba ringkas di ruang ini.

 
 
 

Table setting tidak dilakukan buat meja makan ini kerana bersaiz kecil, tetapi sedikit sentuhan dekorasi di atas meja makan ini sudah cukup membuatkan ianya menyerlah.

 
 

Proses dekorasi dilakukan berperingkat setelah pemasangan kertas dinding, lantai kayu lamina, selepas semua cat kering dan juga selepas semua perabot di masukkan semula.

 
 

L-box di bahagian siling menyerlahkan lagi ruang makan ini diikuti pemasangan lantai kayu lamina dari corak terkini memberi satu suasana yang cukup berlainan.

 

Keadaan asal ruang makan milik pelanggan ini kelihatan hambar, namun lihatlah perbezaannya setelah mendapatkan sentuhan ZALDECO.---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Kediaman Selebriti Chef Dato Jaafar Onn


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Bandar Klang

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Tiara Park Home


Sentuhan Dekorasi Di Tiara Parkhomes - Ruang Tamu

Seorang pelanggan datang kepada kami dan menyatakan hasrat mahu melihat sebuah kediaman yang baru dimilikinya menjadi sebuah mahligai impian. Sebuah kondominium mewah yang terletak di Kajang dengan keluasan 1500 kaki persegi akhirnya mendapat sentuhan pereka dalaman terkenal tanah air iaitu Faizal Zain bersama syarikatnya ZALDECO.

Menyerahkan keseluruhan ruang rumah kepada Faizal Zain untuk suatu cetusan magis, akhirnya kini keseluruhan rumah sudah menjelma seperti mana yang diimpikan. Lihat kronologi rekaan kami yang meliputi setiap bahagian di dalam rumah ini.

Untuk ruang tamu, Faizal Zain memilih konsep segar dengan mengetengahkan warna hijau sebagai warna utama. 

 
 

Hasil rekaan ini sungguh eksklusif apabila hampir kesemua perabot adalah rekaan custome oleh pereka dalaman Faizal Zain dan bukan dibeli dari mana-mana kedai perabot. Hiasan kelihatan mewah tetapi elemen moden masih diterapkan buat kediaman ini untuk citarasa pemilik kediaman ini yang masih muda.

 
 
 

Faizal Zain menghasilkan rekaan sofa 3 tempat duduk beserta 2 armchair serta 1 ottoman, semuanya dengan permukaan fabrik baldu lembut hijau muda dan baldu berbulu hijau tua. Keselesaan dan kelainan sofa cukup terserlah. Bukan itu sahaja, meja kopi juga direka sendiri oleh Faizal Zain dengan menggunakan medium yang sama iaitu baldu hijau dengan batu-batu kristal beserta permukaan becermin. Ini membuatkan ianya lain dari yang lain.

 
 
 

langsir custome made mewah dari dua warna dengan lapisan langsir jarang menghiasi laluan ke bahagian balkoni. Rak tv juga direka amat berlainan sekali bagi menjelmakan elemen moden yang tersendiri. Keseluruhan  dinding ruang tamu dihiasi dengan 3 corak wallpaper dari koleksi 'glitter' yang boleh memantulkan kilatan apabila terkena cahaya.

 
 

Keseluruhan lantai ruang tamu juga menggunakan lantai kayu lamina dari corak urat kayu dengan skirting lebih gelap bagi menghasilkan kontras. L-box dan plaster ceiling melitupi keseluruhan raung siling bagi raung tamu ini.

 
 
 
 

Pengcahayaan dari L-box dan downlight menjadikan suasana lebih mewah. Dari sebuah kediaman kosong, Faizal Zain menjadikannya sebuah mahligai dengan perancangan kerja-kerja renovasi dan dekorasi yang terperinci bersandarkan pengalaman luasnya lebih sedekat dalam dunia rekaan dalaman.

 
 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Tiara Parkhomes - Bilik Tidur Utama

Pereka dalaman kami, Faizal Zain memang bergitu pakar dalam menghadirkan aura buat bilik tidur. Sentuhannya telah menghiasi ratusan bilik tidur pelanggan dari golongan selebriti, vviip, kenamaan mahupun golongan biasa. Jadi pelanggan kami ini bergitu teruja untuk mendapatkan sentuhannya dalam menghasilkan sebuah bilik tidur yang penuh elemen eksklusif dan kelihatan mewah.

 
 

Warna unggu digunakan oleh Faizal Zain untuk menjadi warna utama bilik ini. Keseluruhan dinding bilik ini dilitupi oleh 2 rekaan wallpaper yang menghasilkan pantulan 'glitter' tatkala terkena cahaya.

 
 

Wardrobe berbetuk L menghiasi keseluruhan bilik ini. Direka bersambung antara tv shelve, meja solek dan lamari pakaian. Rekaan wardrobe berwarna putih dengan sebahagian permukaan pintu menggunkan frosted glass. Hiasan cadar dan bantal juga dipilih bersesuian dengan tema yang ingin disampaikan.

 
 

Teknik pencahayaan juga dilakukan dengan teliti. Lampu utama menggunakan downlight dari plaster ceiling dan dibantu oleh dua lampu sisi kristal yang kelihatan cukup mewah. langsir untuk bilik tidur ini dari koleksi fabrik tebal bewarna unggu kelihatan cukup indah sebagai padanan keseluruhan ruang.

 
 
 
 

Untuk pelanggan ini, rekaan katil juga dihasilkan secara custome made oleh Faizal Zain bagi menjelmakan kelaian. Kepala dan badan katil dari baldu unggu membuatkan katil ini cukup peribadi dan tidak terdapat di mana-mana kedai. Kepala katil di reka tinggi dengan dihiasi batu-batu kristal bagi menghasilkan sentuhan mewah.

 
 
 

Rekaan katil juga didatangkan sekali dengan dua rekaan meja sisi dari baldu unggu dan batu krital. Bahagian atasnya diletakkan kepingan kaca. Kedua-dua meja sisi ini juga dilengkapi dengan ottoman yang diletakkan di kaki katil sebagai tempat duduk santai di dalam bilik ini.

 
 

Bilik utama ini mendapat sentuhan sepenuhnya oleh kami dengan penghasilan wardrobe, plaster ceiling, langsir custome made, katil, meja sisi dan ottoman custome made, wallpaper, lantai kayu lamina, pengcahayaan dan lampu, wiring dan penghawa dingin dan banyak lagi.

 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Tiara Parkhomes - Dapur Kering & Dapur Basah

Bagi ruang dapur pula, Faizal Zain menggunakan lebih sedekat pengalamannya dalam dunia rekaan bagi menghasilkan dua ruang dapur yang lebih sempurna. Bermula dengan kerja-kerja renovasi, termasuk pemecahan dinding, penyambunagn dinding, membina ruang pintu, membina ruang tingkap, akhirnya ruang dapur yang terhad ini dapat dibahagikan menjadi dua, iaitu untuk ruang dapur kering dan basah.

 
 

Ruang dapur kering direka secara 'open kitchen' yang bersambung terus dengan ruang makan. Rekaan ringkas tetapi moden menyerlahkan lagi keterampialn dapur ini. Hitam dan putih menjadi warna utama buat kabinet dapur. Untuk lantai di ruang dapur kering, lantai kayu lamina dari corak urat kayu dipilih dan lantai untuk ruang dapur basah pula jubin hitam berkilat menjadi pilihan. Divider dengan tiang kayu sebanyak 5 tiang diletakkan disisi dapur bagi menutup sedikit laluan dari pintu masuk utama.

 
 

Pada bahagian dapur basah, rekaan lebih ringkas tetapi cukup praktikal untuk suasana memasak. masih menggunakan warna hitam dan putih ruang dapur memasak juga direka beserta dengan ruangan membasuh.

 
 
 

Kerja-kerja renovasi dilakukan dengan terperinci oleh team ZALDECO, bagi memastikan plug point, ligthing dan punca saluran air semuanya terletak pada tempat yang strategik dan menghasilkan sebuah rekaan yang sempurna.

 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Tiara Parkhomes - Ruang Makan

Untuk ruang makan, pelanggan kami ini mahukan kelainan. Beliau mahu ruang makannya kelihatan moden tetapi mewah dan tidak terlalu sarat. Jadi pereka dalaman Faizal Zain menghasilkan sendiri rekaan meja makan custome made dan set kerusi custome made.

 
 

Meja makan dengan permukaan solid surface ini direka melengkung dan bersambung terus dengan island yang terletak di dry kitchen. Faizal Zain menggunakan warna krim dan hijau sebagai warna utama dalam rekaan ruang ini.

 
 

Table setiing juga dihasilkan oleh pereka dalaman kami, agar suasana meja makan kelihatan lebih menarik dengan susunan pinggan dan gubahan bunga. Bunga dan buah artificial menghiasi tengah meja untuk menjadi titik tumpu utama hiasan table setting.

 
 

Ruang makan juga dihiasi rekaan L-box dan plaster ceiling. Bahagian lantai pula dihiasi laminate floor dengan corak urat kayu bagi menjelmakan suasana lebih mewah.

 
 

Rekaan meja makan custome made dan kerusi makan custome made oleh Faizal Zain membuatkan ianya cukup eksklusif dan istimewa buat pelanggan ini. fabrik baldu dengan warna krim serta corak berjalur coklat dan hijau dipilih untuk melitup set kerusi ini

 
 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Tiara Parkhomes - Bilik Pejabat

Pelanggan kami ini gemar menghabiskan masa dirumah bagi menyiapkan kerja-kerja pejabatnya, lalu meminta kami menghasilkan satu sentuhan 'pejabat mini di rumah' untuk salah satu bilik di dalam kediaman ini. Pereka dalaman kami, Faizal Zain menggunakan sentuhan warna hitam dan putih sebagai warna utama untuk bilik pejabat ini. Tampil dengan sentuhan ringkas bersahaja, namun segala kelengkapan di dalamnya membuatkan anda berasa seperti di dalam pejabat sebenar.

 
 

Sentuhan Faizal Zain dengan gabungan wallpaper millenium hitam dan perak menimbulkan suasana korporat. Bilik ini dilengkapi dengan rekaan rak lekat pada dinding memudahkan peyimpanan buku-buku, file dan barang-barang lainnya. Sebuah rak buku dengan cermin frosted menghiasi penjuru bilik. Rak dengan raung penyimpanan luas ini memudahkan untuk menyimpan segala keperluan pejabat.

 

 
 

Sebuah meja panjang dengan bentuk L berlaci menjadi item utama bilik ini. Meja ini memudahkan pelanggan kami meletakkan komputer dan sebagainya. penambahan plug point juga amat perlu kerana selalunya bilik pejabat memerlukan sumber elektrik yang banyak kerana penggunaan komputer, printer dan sebagainya.

 
 

Langsir polos bercorak hitam matelik rekaan khas Faizal Zain bagi menampakkan bilik ini cukup eksklusif dengan padanan wallpaper yang boleh menghasilkan ilusi 3 dimensi apabila terkena pantulan cahaya.

 
 
 

Bilik pejabat ini juga dilitupi keseluruhannya dengan lantai kayu lamina dari warna terang, agar bilik yang terhad ini kelihatan lebih luas.

 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Tiara Parkhomes - Bilik Anak

Bilik anak juga jangan diabaikan dalam sentuhan dekorasi kediaman. Bilik anak yang cantik dan ceria akan membuatkan anak anda berasa selesa untuk bermain dan tidur di dalamnya. Untuk bilik anak ini pereka dalaman Faizal Zain menghasilkan satu sentuhan ringkas tetapi penuh ceria. Warna biru dipilih kerana warna biru muda merupakan antara warna yang sesuai buat bilik kanak-kanak.

 
 
 
 
 
 

Dengan team ZALDECO, bilik anak ini di hiasi dengan pemasangan lantai kayu lamina dari warna terang, plater ceiling dengan 4 downligt, rekaan langsir custome made berwarna biru polos, hiasan dinding dengan wallpaper dari corak kartun ceria, pemasangan wardrobe dua pintu dengan dua pintu cermin dan perabot kanak-kanak.

 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Tiara Parkhomes - Bilik Air

Dalam sesebuah kediaman, bilik air juga memainkan peranan yang penting. Bilik air yang bersih dengan rekaan ringkas tetapi parktikal akan membuatkan anda berasa selesa berada di dalamnya walaupun keadaannya agak sempit dan terhad. 

 
 
 

Hasil sentuhan Faizal Zain bersama team ZALDECO, menjadikan bilik air sempit ini semaksima yang mungkin dengan rekaan cermin pengadang tempias, sinki bowl empat segi, cabinet aluminium di bawah sinki, cermin muka dengan tempat penyimpanan, pilihan jubin lantai dan dinding dan pencahayaan terang.

 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Tiara Parkhomes - Balkoni

Untuk ruang balkoni yang asalnya kelihatan hambar, sentuhan Faizal Zain akhirnya menjadikan ruangan balkoni kediaman ini sebuah ruang berehat yang santai dan ringkas.

 
 

Dengan buaian beserta bantak custome made rekaan Faizal Zain, dihiasi pula dengan pokok-pokok renek menghijau, pasti momen berehat menjadi lebih bermakna.

 
 

Keseluruhan jubin lantai ruang balkoni ini ditukar menggunakan teknik decking. Dencking kami menggunakan kayu chengal bermutu yang tahan pada air dan cahaya. Sapuan cat kilat mengakhiri kerja-kerja pemasangan decking membutakan lantai ruang balkoni ini tampil lebih menarik.

 
 
 

Dari sebuah ruang hambar, balconi di kediaman pelanggan ini bertukar menjadi ruang yang lebih istimewa dengan kepakaran ZALDECO.

 
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Kajang Perdana


Selesai sudah kerja-kerja makeover di sebuah kediaman pelanggan kami di Kajang Perdana. Sentuhan makeover bukan mudah, bagi yang tidak berpengetahuan dan kurang pengalaman,ianya memang boleh dilakukan sendiri namun hasilnya masih kurang impak.


Seperti pelanggan ini yang cuba menghasilkan dekorasi kediaman dengan sentuhan sendiri, akhirnya mengalah apabila masih tidak berpuas hati dengan sentuhan dekorasi sendiri dan terus mendapatkan pandangan pereka dalaman terkenal tanah air, Faizal Zain dari ZALDECO INSPIRATIONS.


Pereka dalaman Faizal Zain yang hadir kelokasi kediaman pelanggan terus membuat analisa tentang dekorasi sedia ada. Tenyata pilihan corak wallpaper, gabungan perabut, susun atur dan teknik pencahayaan gagal ditampilkan dengan sempurna. Lalu pereka dalaman Faizal Zain mengubah keseluruhan ruang ini daripada tema asal iaitu warna coklat dan kuning kepada tema baru dengan gabungan warna unggu dan hitam.


Tema asal di kediaman pelanggan kelihatan kurang bermaya kerana terdapat banyak gabungan dan teknik dekorasi yang salah. Jadi pereka dalaman Faizal Zain memberikan satu nafas baru kepada ruang tamu dan ruang makan kediaman pelanggan ini dengan tema ciptaannya yang di namakan 'The Velvet Passion'.


ZALDECO menawarkan tenaga pakar dan mahir dalam sentuhan makeover, bermula dari pereka dalamannya sehinggalah kesemua kru yang terlibat. Semuanya terlatih dan cekap dalam melakukan kerja masing-masing.


Ruang kediaman ini akhirnya mendapat perubahan seratus peratus. Bermula dari pemasangan lantai kayu lamina dengan warna walnut, penukaran wallpaper dari warna coklat dan kuning kepada warna unggu dan hitam, penukaran warna dan fabrik sofa lama kepada rekaan baru oleh Faizal Zain, lampu dan pengcahayaan baru yang turut dimasukkan, set perabut makan baru, rak tv baru dan pelbagai lagi sentuhan dekorasi baru oleh Faizal Zain.


Kepada anda di luar sana yang masih tercari-cari konsep kediaman, atau pun masih berpening kepala dalam mencipta sentuhan dekorasi ruang, mengapa masih membuang masa dan tenaga? dapatkan sahaja sentuhan pakar terkenal Faizal Zain dari ZALDECO INPSIRATIONS, pasti kediaman anda bertukar kepada yang lebih hebat bersama sentuhan magis beliau. Mengapa tunggu lagi?


Nilaikan dan lihatlah transformasi yang telah dilakukan. Jadilah seperti para pelangan kami yang sudah mendapatkan sentuhan makeover oleh Faizal Zain.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Taman Langat Jaya


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Dusun Tua


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di PV8, Taman Melati
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi/Shooting Di Kediaman Nana AF


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di D'Casa, Ampang


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Puteri Permai, Ampang


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sentuhan Dekorasi Di Lestari Putra, Sri Kembangan
----------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment