.

Pengikut Blog Zaldeco

Sentuhan Dekorasi Di Cheras - Bilik Belajar


Seorang pelanggan kami buntu akan memikirkan bagaimana menjadikan sebuah ruang stor yang kecil kepada sebuah ruang yang boleh di gunakan sebagai ruang pejabat kecil di rumah atau runag untuk belajar bagi anak-anak, atau lebih mudah dikenali sebagai bilik study. Beliau menyerahkan sepenuhnya kepercayaan kepada pereka dalaman terkenal Faizal Zain untuk memanfaatkan ruang yang ada.


Faizal Zain akhirnya tampil dengan sebuah sentuhan ringkas namun memaksimumkan sepenuhnya penggunaan ruang terhad ini. Kerana ruang yang agak terhad pemilihan warna cerah amat membantu untuk menghasilkan ilusi terang dan luas, jadi pemilihan warna putih dan kelabu cair menjadi warna utama.


Hiasan meja yang minimalis memberikan lebih ruang untuk melakukan kerja-kerja atau mengulangkaji pelajaran di atas meja berbentuk L ini. Bidai fabrik putih menjadi pilihan bagi diletakkan di bahagian tingkap untuk melindungi bias cahaya matahari yang masuk.


Kerja-kerja keseluruhannya termasuklah mengecat dinding di bahagian yang rosak, menampal wallpaper, memasang lantai kayu lamina dari koleksi warna terang, memasang custome made study table berbentuk L dengan permukaan milamin putih dan kerja-kerja dekorasi yang lainnya.


Lihatlah bagaimana ZALDECO menghiasi sesuatu ruang hambar menjadi sebuah ruang yang bermanfaat. Bersama cetusan idea Faizal Zain bersama tenaga kerja yang berkemahiran tinggi.

No comments:

Post a Comment